Fedtet hår. Hvad gør du?

Opslået af Charlene Melchiorsen den

Hvad kan du gøre ved fedtet hår? Tag magten over manken og kom det fedtede hår til livs. Læs med og bliv klogere på de hyppigste årsager til, hvorfor dine fedtede lokker lever i bedste velgående, og – vigtigst af alt – hvad du selv kan gøre for at bekæmpe fedtet hår – for det er bare ikke fedt!

Du kan faktisk ikke undgå, at din hovedbund producerer fedt – eller talg, som det også kaldes. Hovedbunden bruger det til at give dit hår sin naturlige glans og holde dine lokker sunde, så de ikke knækker. Der er dog noget du selv kan gøre, for at minimere mængden af fedt, der

1. Undgå at vaske dit hår for tit

 Du gør det i den bedste mening, håret skal jo plejes og rengøres – og så kan du også vaske det dumme fedt ud. Men for hyppig hårvask er en af de mange skurke bag fedtet hår. Det kan skabe en overproduktion af talg i din hovedbund, og for mange hårvaske gør bare at din hovedbund producere hurtigere fedt  

2. Brug lunkent vand, når du vasker dit hår  

varmt vand kan udtørre din hovedbund og dermed være endnu en af grundende til dit fedtede hår  

3. Lad hårbørsten få et pusterum

Du kan nemt komme til børste dit hår for meget, så din hovedbund begynder at overproducere fedt. Det handler derfor om at finde en sund balance med hårbørsten. Prøv dig frem, hvad der fungerer for dig. Her er særligt en børste med vildsvinehår eminent til at fordele de sunde olier fra din fedtede hovedbund.

4. Spis dig til sundere hår

Du er, hvad du spiser! Det har du sikkert hørt masser af gange før. Og der er faktisk noget om snakken. Det er nemlig ikke kun din krop, der har brug for en varieret og sund kost samt lækre vitaminer og mineraler – det har dit hår også! Vigtige vitaminer- og mineraler er: B- vitamin, C vitamin, Jern, magnesium og kollagen. 

5. Brug den rigtige shampoo

Vær opmærksom på, om du bruger en shampoo, der passer til din hårtype.

Her er shampooer med for meget pleje et stort no-go! For fedtet hår lader ikke de plejende ingredienser trænge ind i dit hår, da dit hår allerede er mættet af fedt.

Ingredienserne lægger sig i stedet uden på dit hår; og så ser dit hår jo bare endnu mere fedtet og sjasket ud!

En volumen-shampoo kan tit være løsningen til de fedtede lokker, da den løfter håret fra hovedbunden, som jo er den, talgproduktionen udspringer fra. Desuden har volumen-shampooerne et minimalt indhold af plejende ingredienser, som kan fremprovokere fedtede lokker.

 

 


Del dette opslagNyere opslag →